Ung slöjd efterlyser mentorer

Unga slöjdare.jpg

 

 

 

Ung slöjd är sektionen för hemslöjdens unga medlemmar. Vi startar upp sektionen på riksnivå med målsättningen att den ska sprida sig även till läns- och lokalnivå. Ung slöjd vill ge barn och unga en självklar plats i organisationen och ge målgruppen ett större utrymme för att driva egna frågor och intressen.

För att upprätta en bra kommunikation, kunna samarbeta ytterligare och utveckla oss ännu mer spanar vi nu efter personer som vill fokusera sitt kikarsikte på de unga i vår slöjdvärld. Är du engagerad i verksamhet för barn och unga? Intresserar frågor om ungas inflytande dig? Vill du hjälpa till att påminna om barn- och ungdomsperspektivet i din förening? Då skulle du passa perfekt för att ingå det nationellt övergripande nätverk som Ung slöjd vill utgöra.

Ett viktigt kriterium är att du är medlem i en hemslöjdsförening. Det är i hemslöjdsföreningen ditt mentorskap representeras. En viktig egenskap för uppdraget är lyhördhet, vilket är behovet i form av stöd och utveckling i din förening? Som Ung slöjdmentor kan du fungera som en länk mellan barnen och ungdomarna till föreningens styrelse och till sektionen för Ung slöjd. I uppgiften ingår även att uppdatera sektionen för Ung slöjd om vad som händer i din hemslöjdsförening vad gäller verksamhet för unga, till exempel Slöjdklubbsstarter, Unga Slöjdare-träffar, läger och liknande. För en stabilare kommunikation med sektionen för Ung slöjd och hemslöjdsföreningarna i landet går korrespondensen från riksnivå till föreningens Ung slöjdmentor.

En mentors ålder är utan betydelse. Mogna ungdomar, barnsliga pensionärer, alla är välkomna att engagera sig i Ung slöjd.

Är du intresserad av att bli Ung slöjdmentor i din förening? Prata ihop dig med styrelsen och hör av dig till Malin Bekkebråten.

Via: Ung Slöjd

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Mönsterarkivet. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan